KOTAI KIRITSUKE Japans koksmes 20 cm

De Kiritsuke is het equivalent van het Franse koksmes, dat alles kan snijden behalve botten en diepvriesproducten. Dit mes combineert Japanse precisie en westerse robuustheid. Het beste van beide werelden. Het mes is 100% handgemaakt uit ultra scherp 440C Japans staal en heeft een ebbenhouten handvat. Het mes is perfect uitgebalanceerd, roestvrij. Er is een schede (Saya) inbegrepen in dennenhout. De HRC-hardheid is 59-60. Gewicht 190 gram. Je krijgt levenslange garantie door KOTAI op dit mes.

De Kiristuke, een veelzijdig mes, is het model bij uitstek voor veel Japanse chef-koks. Als anekdote: in de meeste goede restaurants mag alleen de chef het gebruiken, daarom wordt de Kiritsuke vaak gezien als een symbool van deskundigheid en status. Naast de esthetische aantrekkingskracht, zorgt het hameren van het Tsuchimet-mes voor kleine luchtbellen tussen het mes en de voedselplakken. Deze oeroude Japanse methode voorkomt dat voedsel aan het mes blijft kleven voor een prettige en snelle snede.

Deze Kiritsuke is gesmeed uit 440C-staal, een eersteklas staal dat een hoog koolstofgehalte voor hardheid en snijkantduurzaamheid combineert met de optimale hoeveelheid chroom om oxidatie te voorkomen. De verborgen volledige doorn - een enkel stuk staal dat loopt van de punt van het lemmet tot de punt van het handvat - geeft de Kiritsuke een ideale balans en uitzonderlijke duurzaamheid.


15% korting

€129.95 / mes
€109,95 / mes

Geen voorraad, binnenkort terug beschikbaar

Andere producten van KOTAI