KOTAI Japans schilmes 10cm

Het schilmesje is het op een na meest gebruikte mes, net na het koksmes. Dit mes combineert Japanse precisie en westerse robuustheid. Het beste van beide werelden. Het mes is 100% handgemaakt uit ultra scherp 440C Japans staal en heeft een pakkahouten handvat. Het mes is perfect uitgebalanceerd en roestvrij. Er is een schede (Saya) inbegrepen in dennenhout. De HRC-hardheid is 59-60. Gewicht 73 gram. Je krijgt levenslange garantie door KOTAI op dit mes.

Het KOTAI-schilmesje heeft een ideale hybride vorm en combineert een bijna platte mesrand voor maximale precisie en een zeer fijne punt voor detailwerk. Naast de esthetische aantrekkingskracht, zorgt het hameren van het Tsuchimet-mes voor kleine luchtbellen tussen het mes en de voedselplakken. Deze oeroude Japanse methode voorkomt dat voedsel aan het mes blijft kleven voor een prettige en snelle snede.

Het lemmet is gesmeed uit 440C-staal, een eersteklas staal dat een hoog koolstofgehalte voor hardheid en snijkantduurzaamheid combineert met de optimale hoeveelheid chroom om oxidatie te voorkomen. De verborgen volledige doorn - een enkel stuk staal dat loopt van de punt van het lemmet tot de punt van het handvat - geeft dit schilmes een ideale balans en uitzonderlijke duurzaamheid.


21% korting

€69.95 / mes
€54,95 / mes